Тема:
Визначення продуктивності печей
для випалювання заемальованих виробів та
їх кількості по заданому асортименту виробів.
Мета: 1. Придбати
навички в визначенні кількості печей для випалювання заемальованих виробів по
їх годинній продуктивності.
2. Навчитися
розраховувати годинну і річну продуктивність печі безперервної дії – конвеєрної (пропускну можливість печі).
Практична частина
Задача – Розрахувати піч
для обпалювання заемальованих виробів.
Вихідні дані – дивись
таблицю 9.1.
Хід роботи
1.
Розрахунок
пропускної можливості печі.
1.1.
Визначаємо кількість виробів, які можна розмістити на
одній полці випалювального інструмента (етажерці) по формулі
(1)
де m –
кількість виробів на одній полці
етажерки, шт.;
l –
довжина полки етажерки, мм;
b –
ширина виробу, мм;
d –
діаметр виробу, мм;
K –
коефіцієнт заповнення етажерки.
Примітка: стандартна довжина полки – 700 мм,
ширина – 500 мм, коефіцієнт заповнення полки – 0,7-0,8.
1.2.
Визначаємо
погонне навантаження конвеєра печі або оптимальне завантаження етажерки печі по
формулі
(2)
де g –
погонне навантаження конвеєра печі, кг;
n –
кількість полок етажерки;
a1 – маса
певного виду виробу, кг;
ig – доля
виробів певного виду в загальному асортименті, частка.
Примітка:
кількість полок етажерки – 2-3.
1.3.
Визначаємо
годинну продуктивність печі по формулі
(3)
де Ргод – годинна продуктивність
печі, кг/год;
V – швидкість руху конвеєра, м/хв..
1.4.
Визначаємо
рвчну продуктивність печі по формулі
(4)
де Ррічн – річна продуктивність печі,
кг/рік;
Ф – річний ефективний фонд робочого часу печі, год.
Визначається
згідно графіка роботи.
1.5.
Визначаємо
кількість печей для виконання річної програми по формулі
(5)
де Р – кількість випалювальних печей для
виконання річної програми, шт.;
Qрічн – річна програма по випуску заемальованих виробів, т.
Питання
для самоконтролю
1.
Особливості
створення високих температур в печах для обпалювання заемальованих виробів.
2.
Призначення
зони рекуперації печі СЕО.
3.
Економія
тепла печі СЕО.
4.
Зона
обпалювання – як створюється висока температура.
Вихідні данні для розрахунку:
Комментариев нет:
Отправить комментарий